Informatie

La Héronnière, een sculpturaal en eigentijds familiehuis

La Héronnière, een sculpturaal en eigentijds familiehuis

Dit moderne houten huis in Wentworth, Quebec, is het werk van de Canadese architect Alain Carle. Bedoeld om een ​​jong gezin met hun twee kinderen te verwelkomen, werd dit opgevat in symbiose met zijn omgeving en de bevoorrechte plaats die het bezet. We openen de deuren van dit droomhuis, zowel comfortabel als design.

Een panoramisch uitzicht


Adrien Williams Het platform, dat door de eigenaars als buitenterras wordt gebruikt, is het belangrijkste element van de eerste verdieping. Het biedt een uitstekende plek om de schoonheid van de omliggende natuur te bewonderen.

Profiteer van externe beperkingen


Adrien Williams De begane grond, op zijn beurt, werd gebouwd tussen de rotsen die in de tijd in hun plantaardig tapijt werden ontdekt. De prestatie is zodanig dat de constructie altijd lijkt te hebben bestaan, omdat het kon worden geïntegreerd in het omliggende landschap.

Grondstoffen


Adrien Williams Het massieve gebruik van hout buiten en binnen het gebouw, gecombineerd met metaal en beton, geeft het een sculpturaal en eigentijds ontwerp dat perfect bij hem past.

Naakt


Adrien Williams Geassocieerd met zachte en natuurlijke kleuren, gaan de geselecteerde grondstoffen niet ten koste van het welzijn. Het huis blijft warm, rustgevend en in volledige harmonie met de omringende natuur.

Een originele partitie


Adrien Williams middelpunt van de woonkamer, de beweegbare houten scheidingswand is een van de curiosa van het huis. Praktisch, het verbergt, naar alle discretie, de kamer die leidt naar de trap.

Een sobere en natuurlijke trap


Adrien Williams Gebruikmakend van grondstoffen, geeft de trap met sobere en minimalistische lijnen toegang tot de bovenste verdieping van het huis.

Minimalistische keuken


Adrien Williams In de keuken, geen franje, precies wat nodig is zonder in te boeten aan comfort. State-of-the-art apparatuur, praktische opbergplanken en werkplan met scherpe lijnen vormen deze ruimte met minerale tonen.

Gebruiksvriendelijk


Adrien Williams De mix van stijlen en kleuren creëert in de woonkamer en de eetkamer een sfeer van een grote delicatesse waar het gezin graag rond de vele tafels ontmoet die de ruimte aankleden.

Hedendaags design


Adrien Williams In de badkamer versterkt een prachtige kaptafel in blond hout, gecombineerd met muren in zwart en helder wit, de verfijnde en gezellige sfeer van de plaats.